Vabimo vas na literarni večer, ki bo v ponedeljek, 19. 4. 2021, ob 18.00 prek videokonference na povezavi: https://arnes-si.zoom.us/j/7015772809

Dr. Vita Žerjal Pavlin je profesorica slovenščine na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Rezultate doktorskega dela je leta 2008 objavila v monografiji Lirski cikel v slovenski poeziji 19. in 20. stoletja. V znanstvenih in strokovnih prispevkih obravnava predvsem slovensko pesništvo. Izdala je štiri pesniške zbirke, zadnja, Obrazi, je izšla lani pri založbi Karantanija. Med leti 2015 in 2019 je bila predsednica Slavističnega društva Ljubljana.

Lidija Golc je profesorica slovenščine in slovenska pesnica. Prve pesmi je objavila v reviji Otrok in družina. Nato pa se je kot pesnica oglasila v tržaški reviji Mladika. Njen magisterij se ukvarja z didaktiko književnosti, naslov je Aktualizacija domačega branja pri književnem pouku.

Od leta 2011 je objavila šest pesniških zbirk: Dobro, pa se še izboljšuje; Amarkordi; Vsakomur iz svoje lepene; Valdarke; Kakor roke v objem; Novakoronavirusnice.